Vraag en antwoord

Hoe krijg ik toegang tot het congres?
 • Door een ticket te kopen krijg je toegang tot het congres (op 8 december).
 • Nadat je een ticket hebt gekocht en een account hebt aangemaakt kan je voor de keuzesessies een eigen programma samenstellen.
 • Daarnaast kan je je ook aanmelden voor de online sessies.
 • Je kan je programma samenstellen en jouw keuzes zien door in te loggen op de site https://opgroeienfestival.be (rechts bovenaan de site).
 • Zodra je bent ingelogd zie je  bovenaan de site de keuzes ‘Stel je programma samen’ en ‘bekijk/wijzig je programma’.

Toegang als online deelnemer

 • Als online deelnemer log je op de dag zelf in op deze site. Vervolgens heb je, door te klikken op je eigen programma (rechts bovenaan de site) toegang tot het plenaire gedeeltes en de sessies die je hebt gekozen.
Welke tickets zijn er en wat is het verschil?

Je kan kiezen tussen een ticket voor online deelname of fysieke deelname. Opgelet: je kan geen sessies kiezen uit het online programma als je een fysiek ticket kiest en omgekeerd. Neem dus ruim de tijd om te kijken wat je graag wil volgen en wat tegemoet komt aan jouw behoeftes en noden alvorens je een keuze maakt.

Kun je met een live ticket ook online deelnemen bij ziekte?

Neen, het is helaas niet mogelijk om je tickets om te ruilen. Je kan wel je ticket kosteloos annuleren tot 20 november 2023. Zie ook de annulatievoorwaarden.

Hoe stel ik mijn eigen programma samen?
 • Het programma op 8 december bestaat gedeeltelijk uit een plenair programma (opening) en gedeeltelijk uit tijdsblokken waarbij je zelf kan kiezen waaraan je deelneemt.
 • Het kiezen en reserveren van een plek op deze keuzemomenten is heel simpel.
 • Je logt eerst in op de site https://opgroeiencongres.be/ (rechts bovenaan de site) met je accountgegevens die je hebt aangemaakt tijdens het kopen van het ticket.
 • Ga dan naar ‘Stel je programma samen’ bovenaan de site.
 • Op te reserveren klik je per tijdsblok op je sessie naar keuze en klik je vervolgens op de ‘reserveren‘ button onderaan de site.
 • Dit kan uiteraard alleen als er nog plekken beschikbaar zijn.
 • Alle sessies waarvoor je een plek gereserveerd hebt vind je terug onder je eigen programma.
Informatie voor opgroeien medewerkers

Ben je tewerkgesteld bij Opgroeien? Schrijf je dan in via Medewerkers – Opgroeien Congres 2023. Inschrijven als Opgroeien medewerker kan enkel met je opgroeien mailadres. Je hoeft je deelname aan het congres niet te registreren in Vlimpers. Betaling voor je deelname gebeurt automatisch door de dienst boekhouding van Opgroeien. Jij of je team hoeft dus NIETS zelf te betalen!

Korte uitleg met links naar de format pagina’s

Je kan je programma voor het Opgroeien congres ook samenstellen aan de hand van verschillende formats van buurtwandelingen, tot voorstellingen van innovatieve of inspirerende praktijken, dwalen door een labyrint, genieten van een dans-of filmvoorstelling, boeiende lezingen volgen of een kopje koffie drinken met een onderzoeker en nog meer. Doe je liever iets actief of laat je graag van je horen, kies dan voor een doe-sessie, oplossingslab of themacafé. Denk na over welk format het beste bij je leerstijl past. Gebruik de handige formatvlaggetjes bij elke sessie om te filteren of ga naar de formats via het hoofdmenu. Klik op het format waarin je geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld de “Op de Koffie” of “Doe-sessie”.

Korte uitleg met links naar Kamer pagina’s

Er zijn 7 kamers die elk ontmoetingen organiseren rond een specifiek thema. Die kamers worden de broeiplekken waar we elkaar treffen rond mooie praktijkvoorbeelden en inzichten uit onderzoek, en waar we in dialoog gaan over uitdagingen om de buurt, de gemeente… een warme, solidaire en rijke omgeving te maken voor gezinnen, kinderen en jongeren.

Wil je je verdiepen in een bepaalde kamer?  Gebruik dan de handige kamervlaggetjes bij elke sessie om te filteren of ga naar de kamers via het hoofdmenu. Klik op de kamer waarin je geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld de “basiszorg” of “jeugddelinquentie”.

Het lukt me niet om in te loggen.

Als je je wachtwoord niet meer weet kun je hier een nieuw wachtwoord aanvragen (let op: de e-mail voor wachtwoord herstel kan soms in je spam terecht komen)

Wens je te annuleren?

De annulatievoorwaarden gelden vanaf het moment van inschrijving, ongeacht het moment van betaling. Je kan kosteloos annuleren t.e.m. 20 november 2023. Annuleren kan via congres@opgroeien.be. Bij annulatie van de inschrijving zal er geen creditnota worden opgemaakt maar zal de factuur worden geannuleerd. Indien de factuur is betaald, zal deze worden terugbetaald indien de annulatie binnen de vooropgestelde termijn is gebeurd. Indien je annuleert na 20 november 2023 en nog niet betaalde, dien het ticket alsnog betaald te worden.

Ik wil me graag aanmelden maar weet mijn bestelnummer voor de facturatie nog niet.

Wacht dan even met aanmelden. En zorg ervoor dat je je aanmeldt als je alle gegevens (ook de factuurgegevens en de benodigde nummers en codes) bij de hand hebt. De factuur wordt gegenereerd met de dan ingevulde gegevens en is daarna niet meer aan te passen. Bedenk wel dat hoe langer je wacht, de kans natuurlijk steeds groter wordt dat de kaarten uitverkocht zijn.

 

Ik weet mijn wachtwoord niet meer.
 • Klik op de site op inloggen (recht bovenaan de site).
 • Klik in het login venster onderaan op Wachtwoord vergeten?
 • Vul vervolgens het e-mailadres in waarmee je je hebt aangemeld en klik op nieuw wachtwoord aanmaken.
 • Je ontvangt dan in je e-mail een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan aanmaken.
 • Kijk voor de zekerheid ook nog even in je Spam als er niets binnenkomt
De website wordt niet correct weergegeven.
 • Helaas komt het nog voor dat bezoekers gebruik maken van een verouderde browser zoals Internet Explorer. Deze browser wordt al een aantal jaar niet meer geüpdatet en ondersteunt daardoor niet alle moderne web technieken. Wij raden u aan om een andere browser te gebruiken zoals bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox.
Hoe download ik mijn eigen programma

Nadat je je eigen programma gereserveerd hebt vind je rechts bovenin de menubalk een groene knop “download persoonlijk programma”. Deze knop download een PDF bestand met daarin je eigen programma.

Mijn gereserveerde programma wijzigen

Ga, nadat je bent ingelogd, naar ‘Bekijk/wijzig je programma’ bovenaan de site.  Annuleer eerst de sessie in het betreffende tijdsblok wat je wilt veranderen (ga op de sessie staan en klik op annuleren). Ga vervolgens naar ‘Stel je programma samen’ bovenaan de website.

Klik op het tijdsblok waarin je net een sessie hebt geannuleerd en kies een nieuw sessie door deze aan te klikken in het overzicht en vervolgens op de ‘verstuur’ button onderaan de pagina te klikken. Per spreker zie je hoeveel plekken er nog vrij zijn.

Ik heb de financiële gegevens van Opgroeien nodig voor de opmaak van een bestelbon.

OPGROEIEN REGIE

Rekeningnummer: IBAN: BE27 3751 1172 4073 – BIC: BBRU BEBB

Ondernemingsnummer/BTW nummer: BE0886.886.638

Contact

Kom je er toch niet uit? Neem dan even contact op via onderstaand formulier. Als je je telefoonnummer achter laat kunnen we sneller met je schakelen als dat nodig is. Je gegevens zullen alleen gebruikt worden om support aan je te verlenen.