Ontdek de kracht van cliëntoverleg

Anne Sorret - Nele Bastiaens - Evelyn Goeman

Worstel je soms met complexe uitdagingen binnen de hulpverlening aan kinderen, jongeren en ouders? Zou je graag een aanpak willen ontdekken die maatwerk biedt en leidt tot concrete afspraken op casusniveau? Dan mag je de sessie over cliëntoverleg niet missen!
Cliëntoverleg, een beproefd en bewezen instrument, is ontworpen om hulpverleners, cliënten en hun sociaal netwerk samen te brengen, met als doel de ondersteuning en hulpverlening aan gezinnen te coördineren en te verbeteren. Bij elke stap in het proces staat de hulpvraag en -behoefte van de cliënt centraal. Geen standaardoplossingen, maar een op maat gemaakt plan dat aansluit op de behoeften van de betrokkenen. Cliënten worden als gelijkwaardige partners betrokken bij het overleg, waardoor hun stem gehoord wordt en ze actief kunnen meedenken over de beste aanpak. Door te investeren in sociaal netwerk en steunfiguren zorgen we ervoor dat zowel minderjarige als ouders iemand aan hun zijde hebben die hen bijstaat en hun belangen steunt tijdens het overleg.
We delen de inzichten en oplossingen die we hebben ontdekt en die echt het verschil maken, voor cliënten én hulpverleners.

Deze sessie bevat de volgende PRAKTIJKEN

Reserveer je sessie