Lucas De Man

Company New Heroes

Oprichter & CEO
Lucas De Man studeerde in 2004 af aan de KU Leuven met een Master in de Letteren. Daarna volgde hij de Regieopleiding aan de AHK in Amsterdam. Daar won hij de Matthijsprijs (NL 2007) en de Young Talent Award van Theater aan Zee (BE 2007) voordat hij in 2008 afstudeerde.
In het laatste jaar van zijn regiestudie, richtte Lucas samen met Wouter Goedheer en Bas Van Rijnsoever Company New Heroes op, een professioneel creatief bedrijf, gespecialiseerd in storytelling en verbeelding met als hoofdthema de transitie naar een nieuw waardensysteem. Ze creëren voorstellingen, boeken, podcasts, tentoonstellingen, installaties en projecten over de hele wereld met een netwerk van freelance creatieven uit alle disciplines.
In 2019 richtten Lucas, Wouter en ontwerper Pascal Leboucq een tweede organisatie op genaamd Biobased Creations, een artistieke ontwerpstudio met een focus op duurzaamheid en wereldberoemd geworden door de paviljoens The Growing Pavilion en The Exploded View Beyond Building.
Naast zijn baan als directeur van New Heroes en Biobased Creations werkt Lucas als (Tv-)presentator en spreker. Hij presenteert verschillende kunstshows op de Nederlandse nationale televisie voor AVROTROS en VPRO. Hij is een veelgevraagd gastheer of spreker voor evenementen zoals TedX Amsterdam, YPO jaarcongres, Design Indaba, Dutch Design Week, ELIA, Y20, Arena Design Hotels, Tomorrowland en nog veel meer.

Geen sessies gevonden...

Biografie

{acf_korte_biografie_sprekers}