Kraamzorg, de onmisbare schakel in de eerste 1000 dagen

Beatrijs Wolters van der Wey

De komst van een baby, een wondermooie maar ook zeer intense periode voor een gezin!
De kracht van kraamzorg bestaat erin ouders bij te staan om een goede start te creëren voor de baby en het ganse gezin. Kraamzorg wil ouders vertrouwen geven en empoweren door in hun leefwereld en op hun eigen ritme gedurende enkele uren per dag aanwezig te zijn en te ondersteunen. Er ontstaat een vertrouwensband die toelaat preventief en waar nodig proactief te werken. Ze vangen signalen op waardoor tijdig (bij)schakelen mogelijk wordt en ze werken nauw samen met de andere (zorg)partners rond het gezin. Indien langere ondersteuning wenselijk is, kan naadloos worden overgegaan naar gezinszorg.
Kraamzorg is dan ook een onmisbare schakel in een geïntegreerde ondersteuning van het kind en het gezin in de perinatale periode en kan bijdragen tot een positief vervolg. Benieuwd hoe dit in de praktijk verloopt? In het labyrint kan je kennismaken met diverse diensten voor gezinszorg die kraamzorg en gezinszorg over heel Vlaanderen en Brussel waarmaken.

Opgelet: Deze praktijk is onderdeel van labyrint 3.Wil je deze praktijk leren kennen? Reserveer dan labyrint 3 in je persoonlijke programma.

Ontdek ook de andere praktijken in LABYRINT 3

Reserveer je sessie